55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Er zijn zoveel leuke plekken voor een lekkere lunch in Rotterdam, maar toch weet je soms even niet waar je heen moet voor een lekker broodje of salade. In deze handige lunch guide voor Rotterdam staan de leukste plekjes op een rij!

Heb je bijvoorbeeld trek in een hartige lunch? Dan zijn er genoeg spots met vers belegde broodjes, toasts, eieren, pizza’s en meer. Of heb je juist trek in wat zoets? Dat kan natuurlijk ook! Van fluffy pannenkoeken tot aan gezonde smoothie bowls, er is voor ieder wat wils in Rotterdam.

Check deze 55 (!) leuke hotspots voor lunch in Rotterdam. Een super handig lijstje om te bewaren en één voor één af te vinken!

Disclaimer: dit bericht bevat affiliate links. Ga voor meer informatie naar onzeDisclosure Beleid pagina.

1. Guliano

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Natuurlijk mag Guliano’s niet ontbreken in dit lijstje. Deze geliefde lunchplek is een favoriet onder Rotterdammers. Daardoor sta je bij hun locatie op de Meent weleens, vooral rond lunchtijd, in de rij om een tafeltje te bemachtigen. Maar het is het zeker waard!

Bij Guliano’s in Rotterdam eet je namelijk de lekkerste Italiaanse broodjes, op z’n New York’s dan. Op hun menu vind je onder andere de overheerlijke, maar wel machtige, sandwich met truffel ei salade of de sandwich special Nero Malto met buffel mozzarella, parmezaanse kaas, rucola, zongedroogde tomaat en pesto.

Geen trek in een vers belegd broodje? Ook dan kun je bij Guliano’s terecht. Ze serveren namelijk ook salades, soepen en antipasti. Naast hun bekende locatie op de Meent hebben ze ook een locatie aan de Zalmstraat!

Trek in een broodje? Ontdek nog meer plekken voor lekkere broodjes in Rotterdam!

Adres

Meent 31A, 3011 JC Rotterdam

Zalmstraat 9, 3016 DS Rotterdam

2. BUN Rotterdam

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

Bij BUN bereiden ze heerlijke verse broodjes. Het deeg van de broodjes wordt eigenhandig gemaakt en afgebakken in hun steenoven.

Bestel aan de bar een van de rijkelijk belegde broodjes en neem vervolgens plaats in een knusse booth. Of zoek een plekje op het zonnige terras!

De broodjes zien er op eerste gezicht simpel uit, maar verwacht een echte smaaksensatie. Er is voor ieder wat wils, zoals de overheerlijke Vegan Chorizo met gekruide tempeh uit de oven, plantaardige citroenmayonaise, salsa verde, rucola en tomaat. Het menu verandert geregeld, dus grote kans dat je tijdens jouw bezoek weer wat anders mag proeven!

Adres

Nieuwe Binnenweg 256B, 3021 GP Rotterdam

3. Vlaamsch Broodhuys

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)
Vlaamsch Broodhuys is een heerlijke plek om te ontbijten, brunchen of lunchen. Hier serveren ze super lekker brood uit hun eigen bakkerij.

Kies van hun uitgebreide menu bijvoorbeeld één van hun vers belegde boterhammen van Dimitri, zoals de Avocado boterham of de Bonito Tonijn. Verder kun je kiezen uit gegrilde boterhammen, salades en soepen. Hun drankenkaart is uitgebreid:koffie, thee, frisdranken, biertjes, wijnen en nog veel meer.

Een echte aanrader bij Vlaamsch Broodhuys is de proeverij van Dimitri’s boterhammen. Hierbij krijg je volkoren zuurdesembrood met vier soorten beleg!

Adres

Meent 8a, 3011 JJ Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 127B, 3014 GJ Rotterdam

4. ROAST

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Bij ROAST in Rotterdam West zijn ze gespecialiseerd in goede koffie. De staff komen vanuit alle hoeken van de wereld en hebben al hun kennis en ervaringen hierheen gebracht, voor een écht lekker bakkie.

Ook voor een goed ontbijt en lunch ben je hier aan het goede adres. Op het menu staan allemaal heerlijke all day breakfast gerechten, zoals vers belegd geroosterd brood of bagels. Een favoriet is Eggs Benny: twee gepocheerde eieren op versgebakken brood met hollandaise saus en sesam zaadjes.

Adres

Middellandplein 21B, 3021 BV Rotterdam

5. Booon

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Caffe Booon is een fijne lunchplek in de Provenierswijk. Hier drink je goede kwaliteit koffie en serveren ze gerechten gemaakt met verse ingrediënten.

Bestel bijvoorbeeld een tosti, gemaakt met Das Brot brood, of een heerlijk belegd broodje. Neem als afsluiter nog een kaneelbroodje of een van hun andere zoetigheden, genieten!

Adres

Proveniersstraat 31, 3033 CG Rotterdam

6. Wolly aan de Waterkant

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Wolly aan de Waterkant vind je op de zonnige hoek van Noordplein. Je bent hier zeven dagen per week welkom van 08:00 tot 16:00 uur voor all day breakfast, goede koffie en lekkere gebakjes. En je zit hier dus ook goed voor een lunchbreak.

Hier serveren ze verschillende broodjes (bijvoorbeeld met rivierkreeft), pannenkoeken, eieren en bowls. Een gezellige plek voor de lunch!

Adres

Noordplein 1, 3035 EA Rotterdam

7. Parqiet

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)
Op een zonnige dag in Rotterdam zit je natuurlijk het liefste buiten! En waar kan dit beter dan bij Parqiet?

Bij deze hotspot ontsnap je even van de drukte in de stad. Parqiet is namelijk gevestigd in het voormalig koetshuis en is samen met Dudok in het Park één van de weinige horecagelegenheden in het Park.

Het is mogelijk om lekker te ontbijten bij Parqiet, maar ze hebben ook een hoop lunchgerechten. Van de geroosterde kikkererwten met avocado smash, mangochutney, radijs en salsa met nacho topping tot aan een broodje Rotterdamsche oude kaas met rucola, appelstroop en walnoten.

Of ga voor een van de Parqiet tosti’s met allemaal heerlijke toppings.

Adres

Baden Powellaan 20, 3016 GJ Rotterdam

8. La Zia Maria

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

Op zoek naar een authentieke Italiaanse lunch? Dan is La Zia Maria de plek voor jou! Het is een winkeltje met Italiaanse specialiteiten, zoals wijn, kaas en olijfolie, maar er zijn ook een paar tafeltjes beschikbaar.

Van woensdag tot en met zaterdag is het mogelijk om hier aan te schuiven voor verse lasagne, pasta, pizza, panini’s en meer. En ik kan uit ervaring vertellen dat het echt heel goed smaakt!

Adres

Nieuwe Binnenweg 222A, 3021 GM Rotterdam

9. Arzu

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)
Arzu is echt een must-visit voor ontbijt, brunch én lunch! Op hun menukaart staan allerlei soorten overheerlijke pancakes.

Eet je plantaardig of volg je een glutenvrij dieet? Geef dit aan bij de staff!

Wist je dat Arzu ook gewoon lekkere sandwiches op het menu heeft staan? En sinds september 2022 hebben ze een nieuw menu, met onder andere shakshuka een burrata salade en meer!

Arzu is vooral bekend als ontbijtplek! Ontdek nog meer fijne ontbijtplekjes in onze stad.

Adres

Bergweg 209A, 3037 EJ Rotterdam

Middellandplein 30A, 3021 BV Rotterdam

10. Hopper

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)
Hopper heeft twee mooie locaties, eentje in Noord en eentje in het centrum van de stad. Het is een koffiebar in Rotterdam, waar ze heerlijke koffies schenken, maar ook sapjes en andere warme dranken zoals thee, chai lattes en meer.

Hopper is een leuke plek voor lunch. Op hun krijtbord zie je altijd wat die dag op het menu staat. Denk aan een lekker soepje, bruschetta’s en tosti’s. Het smaakt altijd super vers en is vol van smaak.

Koffieliefhebbers, ontdek onze favoriete koffieplekken in Rotterdam!

Adres

Schiedamse Vest 146, 3011 BG Rotterdam

Zwaanhals 474, 3035 KS Rotterdam

11. Søcial

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (11)
Nog zo’n fijne koffieplek waar je ook aanschuift voor goede broodjes is Søcial. Hier serveren ze overheerlijke Italiaanse bollen, grilled sandwiches en smoothies.

Ga je voor de Caprese, Milano of hummus? Of liever toch een smakelijke Tuna melt? Genoeg opties en voor ieder wat wils!

Adres

Herenplaats 1, 3011 LP Rotterdam

12. By Ami

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (12)
BY AMI heeft een mooi concept en een prachtig ingerichte, kleurrijke zaak. De menukaart is een echte mix van meerdere keukens, waarin je altijd biologisch en duurzaam eet.

Op de lunchkaart staan verschillende sandwiches, soepjes en salades. Voor de stevige trek is de Compleetjes een goede keuze, zoals de BY AMI Complete Vegan. Hierbij krijg je twee sneetjes brood met een oesterzwam kroket en truffelmayonaise, pompoen hummus met feta, bospaddenstoelen-truffelsoep, frisse salade en verse friet. Lekker veel! Er is ook een vlees- en visoptie.

Dessert na de lunch? Daar doen ze hier gewoon aan! De signature Rolo Cheesecake, gemaakt met een krokante bodem van lotus biscuit en salted caramelsaus, kan ik meer dan aanraden!

Adres

Antoine Platekade 983, 3072 ME Rotterdam

13. Jordy’s Bakery

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (13)

Jordy’s Bakery is een fijne plek voor een lekkere lunch met twee locaties in Rotterdam. Veel Rotterdammers zijn bekend met Jordy’s Bakery en dan vooral met het heerlijke brood dat ze hier verkopen. Je proeft écht de kwaliteit en dat ze verstand hebben van het vak.

De ambachtelijke broden worden gemaakt met pure, eerlijke ingrediënten en gemaakt volgens een traditioneel Frans recept. De broden bevatten geen e-nummers, conserveringsmiddelen, broodverbeteraars of smaakversterkers. Doordat er geen zuivel zoals boter of melk in het brood is gebruikt is het brood ook een veganistisch product.

Er zijn meerdere locaties van Jordy’s Bakery, namelijk in Kralingen, Fenix Food Factory en de Nieuwe Binnenweg. Onlangs opende Jordy’s Bakery ook een nieuwe locatie op Noordplein.

Adres

Nieuwe Binnenweg 97A, 3014 GG Rotterdam

Vlietlaan 52, 3061 DZ Rotterdam

Nico Koomanskade, 3072 AN Rotterdam (Fenix Food Factory)

Noordplein 25, 3035 EC Rotterdam

14. Aloha

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (14)
Lunch met een prachtig uitzicht, dat kan bij Aloha! Op deze unieke locatie hebben ze allemaal lekkere lunchklassiekers. Op het lunchmenu staat onder andere de heerlijke, vegetarische Oesterzwamkroketten met brood en mosterd, de wisselende soep van het seizoen met Vlaamsch Broodhuys brood en de Brioche met Aloha fried chicken, miso, kimchi en frietjes.

Verder hebben ze ook kleine gerechtjes die leuk zijn om te delen, met bijvoorbeeld de bekende Pulled Oesterzwam met oesterzwammen van Rotterzwam. Super lekker!

Adres

Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

15. SNOEI

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (15)

Foto door @marionro.cks.

Op de bekende Zwart Janstraat in Rotterdam Noord vind je een fijne saladebar: SNOEI.

Geniet van vegetarische en veganistische gerechten, zoals heerlijke salades, wraps en smoothies. Alles is huisgemaakt en bereid met verse ingrediënten. Zonder twijfel een uitstekende keuze voor de lunch, vooral als je op zoek bent naar gezonde opties!

Adres

Zwart Janstraat 61a, 3035 AL Rotterdam

16. Studio Unfolded

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (16)

Studio Unfolded is naast een prachtige winkel, studio en koffieplek, ook een uitstekende lunch spot!

Geniet van specialty coffee en heerlijke lunchgerechten, zoals kimchi tosti’s, labneh en heerlijk belegde broodjes. Het menu verandert constant, dus het is altijd weer een verrassing.

Loop rond in het winkeltje en krijg een flinke dosis inspiratie! Studio Unfolded heeft een heerlijke achtertuin, ideaal voor de zomerse dagen. Hier vind je genoeg beschutte plekjes tegen de zon, zodat je ontspannen geniet van een (ijs)koffie, chai latte of huisgemaakte ijsthee.

Adres

Nieuwe Binnenweg 305A, 3021 GH Rotterdam

17. Pele Surfshack

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (17)

Een zomerse lunchtip voor Rotterdammers! Oké, technisch gezien is dit niet in Rotterdam, maar tegenwoordig ben je zo in Hoek van Holland. En daar vind je deze parel: Pele Surfshack.

Dit is dus een leuke lunchtip voor vrije dagen (of neem je laptop mee en blijf lekker aan het strand werken!).

In dit bohemian plekje geniet je van 100% plantaardige gerechten en drankjes, zoals comfort food, co*cktails, wijn, bier en sapjes.

Vier jij de zomer in Rotterdam? Ontdek dan onze zomerse activiteiten tips!

Adres

Rechtestraat 24, 3151 HN Hoek van Holland

18. Euromast

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (18)

Genieten van een lunch én een prachtig uitzicht over onze stad. Dat kan natuurlijk bij de Euromast!

Bestel iets lekkers van hun lunchmenu, zoals een soepje, salade, sandwich of een lekkere kroket (vega, vlees of vis).

TIP: Vergeet niet te reserveren! Koop hier alvast jouw kaartje voor de Euromast.

Adres

Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

19. Harvest Café & Bakery

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (19)

Heerlijke koffie, super lekker eten en goede service! Dat ervaar je bij Harvest Café & Bakery (voorheen Harvest Coffee Brewers). Deze gezellige hotspot bevindt zich in de Glashaven; een super leuke locatie. Als het weer het toelaat, zit je buiten heerlijk op het kleine terras met uitzicht op het haventje.

De eigenaren hebben onder andere gewerkt in de hospitality scene in Melbourne, Australië en dit is terug te zien in het menu en sfeer van de hotspot.

Het is een leuke plek om te ontbijten, brunchen of lunchen, met heerlijke gerechten zoals de klassieke Eggs Benedict.

Adres

Glashaven 107, 3011 XG Rotterdam

20. 30ml Coffee Roasters

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (20)
30ml Coffee Roasters is de perfecteall day breakfast plek in Rotterdam. Naast ontbijt klassiekers zoals de Eggs Benedict, croissants, of American pancakes, hebben ze hier ook lekkere lunchgerechten. Een aanrader is de Tiny Toast met avocado spread. Of kies voor de grilled cheese sandwich.

Trek in een goede bak koffie? Dan is 30ml Coffee Roasters de juiste keus voor jou. Op hun drankenkaart staat bijna alles: zwarte koffie, witte koffie, ijskoffie. Geen koffie-fan? Ze hebben ook allerlei sappen, matcha-thee, frisdranken en bijzondere specials.

Er zijn twee locaties van 30ml in Rotterdam, namelijk op de Nieuwe Binnenweg en in Rotterdam Zuid.

Adres

Nieuwe Binnenweg 105, 3014 GH Rotterdam

Annie M.G. Schmidtplein 14, 3083 NZ Rotterdam

21. Urban Espresso Bar

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (21)

Urban Espresso Bar is een heerlijke plek op de Nieuwe Binnenweg om een goede kop koffie te drinken. Ze serveren hier koffie van de bekende Rotterdamse brander Giraffe, waar ze samen een eigen “UEB blend” mee hebben gemaakt. Met wisselende bonen maken zij de lekkerste americano’s en flat white’s.

Daarnaast kun je hier heerlijk ontbijten, borrelen en natuurlijk lunchen.

Ze koken hier met seizoensgebonden ingrediënten en proberen zoveel mogelijk met biologische producten te werken. Op hun menu staan bijvoorbeeld tosti’s, een wisselende burger en pita broodjes.

Adres

Nieuwe Binnenweg 263, 3021 GD Rotterdam

22. De Bakkerswinkel

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (22)

Croissantjes, scones, boterhammen en niet te vergeten hun overheerlijke quiches. De Bakkerswinkel is een gezellig tentje in het centrum, waar iedereen eigenlijk wel wat op het menu kan vinden. Een gezellige plek voor een lunchdate!

De Bakkerswinkel is ook de ideale plek voor een high tea in Rotterdam!

Adres

Schiedamse Vest 99a, 3012 BH Rotterdam

23. Sugo

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (23)
Pizza is altijd een goed idee! Als je hier een craving naar hebt, dan is Sugo een goede lunchplek voor jou. Bij Sugo eet je pizza per stuk. Voor de lunch adviseren zij om 1,5 tot 2 stuks te bestellen!

Onlangs heeft Sugo hun menu aangepast en veel plantaardige gerechten toegevoegd. Nu is de basis bij Sugo vegan en geven ze duidelijk aan wanneer een gerecht zuivel, vlees of vis bevat. Naast pizzapunten hebben ze hier ook diverse salades, hoofdgerechten en desserts.

Met een grotere groep is het handig om een pizza plank te delen.

Trek gekregen in meer pizza? Ontdek waar je lekkere pizza in Rotterdam eet.

Adres

Westblaak 87, 3012 KG Rotterdam

Aert van Nesstraat 20, 3012 CA Rotterdam

Prins Alexanderplein 5, 3067 GC Rotterdam

24. Bertmans

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (24)

Bertmans is een klassieker. Een fijne plek waar ook vaak genoeg tafeltjes beschikbaar zijn. Het menu wisselt regelmatig. Op het moment van schrijven vind je op het menu o.a. de zoete aardappel socca, toast burrata en de falafel burger.

Er zijn vegan en glutenvrije opties!

Adres

Karel Doormanstraat 292, 3012 GP Rotterdam

25. Teds All Day Brunch

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (25)

Op de bovenste verdieping van het Schieblock bevindt zich Teds All Brunch, waar je geniet van smakelijke gerechten, verfrissende drankjes en uiteraard een prachtig uitzicht over onze stad.

Het is een perfecte plek voor katerige zondagse brunch dates, op welk tijdstip dan ook. Hier maakt het namelijk niet uit of je een verse muntthee of Espresso Martini bestelt. Bij Teds krijg je wat je wilt, wanneer je maar wilt!

Qua gerechten moet je denken aan Eggs Florentine, veganistische wentelteefjes en side dishes zoals de Waffle Fries met Parmezaanse kaas en truffel mayonaise.

Adres

Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam

26. Boguette

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (26)
Als je wel eens in Vietnam bent geweest, is een bánh mì je niet onbekend. Deze verse Franse baguettes worden belegd met verschillende soorten vleeswaren of tofu, bereid op Vietnamese wijze.

In combinatie met een lekkere speciale mayonaise, groente, koriander en chili, is de bánh mì van Boguette een absolute favoriet! Een aanrader voor een snelle, maar smaakvolle lunch.

Adres

Botersloot 60A, 3011 HJ Rotterdam

27. Backyard

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (27)

BACKYARD is een plantaardig en veganistisch restaurant midden in het centrum van Rotterdam. Een groene oase met op hun menu verrassende, down to earth maaltijden en geweldige koffie.

Het menu is 80% veganistisch en het concept van de gerechten begint allemaal met plant based: verse, plantaardige ingrediënten zonder onnodige toevoegingen. Op het menu staan ciabatta’s, shaksuka en lekkere soepjes.

Het ontbijt is tot 4 uur, dus als in de middag trek hebt in een ontbijtgerecht kan dat ook gewoon!

Ken je deze vegan hotspots in Rotterdam al?

Adres

Korte Hoogstraat 14, 3011 GL Rotterdam

28. Café Roosje

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (28)

Bij Café Roosje ben je elke dag van de week welkom, van vroeg tot laat. Er zijn vijf taps, speciaal bier, allerlei soorten jenever, maar ook espresso martini’s en spritzes.

Op hun menukaart vind je qua gerechten iets voor elk moment van de dag. Dus ook voor tijdens de lunch! Bestel een broodje, eitje, tosti of salade.

Café Roosje heeft een echt huiskamergevoel. Zo hebben ze hier backgammon en schaakspellen, een grote boekenkast waar je boeken kan ruilen en live muziek!

Adres

Raampoortstraat 38, 3032 AH Rotterdam

29. Vessel11

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (29)

Als je op zoek bent naar een unieke lunchplek, is Vessel11 zeker een aanrader! Het restaurant is namelijk een boot aangemeerd in het centrum van Rotterdam. Hun menu is geïnspireerd op de Britse keuken, met een seizoensgebonden en moderne twist.

Ze serveren bij Vessel11 brunch en lunch tot 16:00 uur. Op het menu staan tosti’s, broodjes en brunch klassiekers zoals Eggs Benedict. Op zondag kun je hier vanaf 13:00 uur terecht voor de Sunday Roast.

Deze unieke Rotterdamse hotspots zijn ook een bezoekje waard!

Adres

Wijnhaven 101, 3011 WN Rotterdam

30. Panzero’ Apulian StrEat food

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (30)

Bij Panzero, een leuk Italiaans restaurants in Rotterdam, laten zien dat Italiaans eten meer is dan pizza’s en pasta’s.

Hun specialiteit is de heerlijke Panzerotto: een gefrituurde calzone met een vulling gemaakt van verse Italiaanse ingrediënten. Deze ingrediënten worden door Panzero direct vanuit Puglia geïmporteerd, met de beste olijfolie, tomaten, mozzarella en Mediterraanse kruiden.

Heerlijk, ideaal voor de stevige trek!

Adres

Botersloot 50A, 3011 HH Rotterdam

31. Hotel New York

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (31)

Bij Hotel New York is het mogelijk om uitgebreid te lunchen. Er staat dan ook echt van alles wat op hun menukaart. Elk halfjaar verandert hun menu gedeeltelijk en zo staan er altijd verrassende (seizoensgebonden) gerechten op het menu, maar ook echte klassiekers.

Ga voor de Chef’s Lunch vis, vlees of vegetarisch, met een tomatensoepje, brood en een garnalen-, runder- of paddenstoelenkroket. Een echte aanrader!

Adres

Koninginnehoofd 1, 3072 AD Rotterdam

32. Altijd in de Buurt

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (32)

Altijd in de Buurt bevindt zich dichtbij Rotterdam Centraal Station. Heb je echt stevige trek? Dan is deze hotspot zeker een aanrader.

Bestel bijvoorbeeld de bekende Chicken & Waffles, de Roffa Cheese Steak of juist een stapel pannenkoeken.

Adres

Weena 709, 3013 AM Rotterdam

33. Rolph’s Deli

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (33)
Bij Rolph’s Deli is het mogelijk om de hele dag door aan te schuiven voor een ontbijtje. Deze hotspot op Kop van Zuid is daarom een leuke optie voor lunch.

Naast lekkere pannenkoeken, açaí bowl en wentelteefjes hebben ze hier hartige opties. Denk bijvoorbeeld aan de Eggs bénédictine met gerookte zalm of iberico ham of de Avocado Toast. Altijd lekker!

Adres

Otto Reuchlingweg 974, 3072 MD Rotterdam

34. Bazar

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (34)
Bazar Rotterdam is al zolang gevestigd aan de Witte de Withstraat dat dit kleurrijke restaurant gewoon niet meer weg te denken is! Iedereen in Rotterdam is wel bekend met de kleurige tafels, prachtige lampen en vrolijke muziek van Bazar.

Heb je trek in heerlijke exotische gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika? Dat is precies wat je mag verwachten bij de Bazar. Hier serveren ze ontbijt, lunch en diner.

Op hun lunchmenu staan allerlei broodjes, salades, soepen, en kleine gerechten om te delen. Of kies voor de uitgebreide lunch vanaf twee personen, met allerlei lekkers zoals de sigara böregi (feta rolletjes), gefrituurde aardappelen, falafel, kip spiesjes en nog veel meer!

Adres

Witte de Withstraat 16, 3012 BP Rotterdam

35. SLA

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (35)

De naam SLA zegt natuurlijk al genoeg! Hier bestel je allerlei gezonde salades; de lekkerste combinaties van ingrediënten worden overgoten met de lekkerste dressings. Het is mogelijk om salades kant en klaar van het menu te bestellen of stel zelf een salade samen met verse ingrediënten.

Naast verschillende salades serveert SLA soepen, gezonde sappen en zoetigheden. Hartstikke fijn als je op de gezonde toer bent en op zoek bent naar een voedzame lunch!

Adres

Oude Binnenweg 150-a, 3012 JH Rotterdam

36. Il Capo

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (36)

Heb je trek in een heerlijk Italiaans broodje? Dan is Il Capo een goede lunch plek voor jou. De specialiteit van deze Italiaanse trattoria is namelijk de Italiaans ciabatta.

Elke dag worden de huisgemaakte broden door henzelf gebakken en belegd met verse Italiaanse ingrediënten. Heerlijk!

Adres

Lusthofstraat 45, 3061 WK Rotterdam

37. Tensai

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (37)

Heb je zin in een kom ramen tijdens de lunch? Een van de beste plekken voor een authentieke kom Japanse ramen in Rotterdam is Tensai Ramen.

Wat Tensai Ramen onderscheidt van de andere ramen bars in Rotterdam is dat de noedels huisgemaakt worden, midden in het restaurant. En dat proef je écht. De noedels hebben een goede textuur en heerlijke smaak.

Op het menu vind je meer dan tien verschillende soorten ramen, met verschil in bouillon, toppings en noedels.

Ontdek de beste ramen bars in Rotterdam!

Adres

Schiedamsedijk 1, 3011 EB Rotterdam

38. Tante Nel

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (38)

Soms heb je gewoon trek in een gefrituurde snack tijdens de lunch. Een guilty pleasure moet gewoon af en toe kunnen, toch? Maar doe het dan meteen wel goed: bij deze Rotterdamse luxe snackbar:Tante Nel.

Bestel een frietje stoofvlees en de Frikan-Nel, een huisgemaakte frikandel met Frans Limousin rund en Porc au Grain varken. Ben je vegan? Ze hebben ook vegan mayonnaise en snacks die gefrituurd worden in een aparte frituur. Smullen maar!

Ken je deze snackbars in Rotterdam al?

Adres

Pannekoekstraat 53, 3011 LC Rotterdam

39. Ayla

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (39)

Bij Ayla kun je niet alleen terecht voor een heerlijk diner, maar ook voor een Mediterrane lunch. De shared dining gerechten zijn namelijk heel de dag door te bestellen!

Het is een gezellig restaurant waar je heel leuk binnen kunt zitten, maar als het zonnetje schijnt raad ik zeker aan om op hun fijne terras te zitten!

Tip voor een zonnig dagje: ontdek deze terrassen in Rotterdam!

Adres

Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam

40. De Brunch Club

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (40)

Laat je niet misleiden door de naam, want bij de Brunch Club schuif je ook aan voor een heerlijke lunch. In het zonnetje op het terras geniet je van hun uitgebreide menukaart. Wraps, salades, desembroden met verschillend beleg of wentelteefjes.

Op de menukaart bieden ze tevens een hoop gezonde juices, smoothies en shots. Lekker dus als je gezondheid wel een boost kan gebruiken.

Adres

Zaagmolenkade 15, 3035 KD Rotterdam

41. Picknick

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (41)
Ontbijt en lunch wordt bij Picknick heel de dag door geserveerd. Alle gerechten worden huisgemaakt en ze werken met de beste producten en seizoensgebonden ingrediënten.

Er staat natuurlijk een hoop lekkers op het lunchmenu. Denk aan een broodje met scharreleitjes, hartige Kimchi pannenkoekjes en Croque monsieur.

Of kies de Picknick Platter voor twee personen: een combinatie van Picknick’s beleg soorten met boterhammen, smeersels en een kopje soep. Lekker!

Adres

Mariniersweg 259, 3011 NM Rotterdam

42. Baker & Moore

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (42)

Baker & Moore is de perfecte hotspot als je trek hebt in een lekker broodje. Hier eet je zelfs het lekkerste broodje van Nederland! Baker & Moore heeft namelijk een award gewonnen voor ‘Het lekkerste lunchroom broodje van Nederland 2018’ met het broodje Mr. Baker Goes Asia.

Maar ze hebben nog veel meer lekkere sandwich specials en salades op het menu staan. Er is ook een Mr Baker Goes Asia salade variant, en ja, ook die heeft een prijs gewonnen voor de beste salade in 2018!

Adres

Westblaak 147, 3012 KJ Rotterdam

43. Supermercado

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (43)
Supermercado is een leuk, betaalbaar restaurant in Rotterdam. Wist je dat ze bij Supermercado een uitgebreid lunchmenu hebben?

Wat je daarvan mag verwachten? Quesadillas, patatas bravas, nachos, soepjes, broodjes, taco’s en nog meer! Een heerlijke plek om te lunchen dus.

Adres

Schiedamsevest 91, 3012 BG Rotterdam

44. Deli Buiten

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (44)

Liever wat lekkers afhalen voor de lunch? Deli Buiten, een fijne traiteur, heeft twee locaties, eentje op de Nieuwe Binnenweg en een in Hillegersberg.

Dat je hier lekker eten kan afhalen is wel duidelijk, aangezien sterrenchef Marco Prins hier aan het roer staat in de keuken. Kom o.a. naar Buiten voor verse afhaalgerechten voor de lunch, zoals lekkere broodjes, soep en andere verse lunchgerechten. Maar ze hebben ook genoeg lekkers voor het avondeten en borrelhapjes.

Verder verkopen ze in hun winkel allerlei fijne producten, zoals wijn maar ook servies en kaarsen. Genoeg om te ontdekken!

Liever wel even zitten? Op de Nieuwe Binnenweg hebben ze een prachtige tuin waar je plaats kan nemen!

Adres

Nieuwe Binnenweg 100, 3015 BD Rotterdam

Freericksplaats 23a, 3054 GK Rotterdam

45. G’RILLA KITCHEN

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (45)

De missie van G’rilla Kitchen is het bereiden van gezond en smaakvolle gerechten. Op het menu vind je van alles: boxen met (vegan) kip, zalm, tempeh compleet met veel groentes en andere lekkere toppings. Elk gerecht is een ware smaakexplosie.

Dus ben je op zoek naar een gezonde lunch? Breng dan eens een bezoekje aan G’rilla Kitchen midden in het centrum van onze stad of bestel een van de gerechten online.

Adres

Karel Doormanstraat 461a, 3012 GH Rotterdam

46. Anne & Max

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (46)

Bij Anne&Max werken ze met verse, authentieke en gezonde producten. Bezoek dit leuke zaakje zeven dagen per week voor ontbijt, koffie, zelfgemaakte cake, een gezonde lunch, een heerlijke high tea en high wine.

Op hun lunchkaart vind je onder andere de Anne&Max lunch voor twee, een plank met verschillende soorten brood, hartig beleg, smeersels, een soepje, salade, oeuf en cocotte en een sapje naar keuze. Of kies een soepje, shakshuka of sandwich, zoals de Veggie Club of de Very Vegan Club.

Adres

Korte Hoogstraat 20, 3011 GL Rotterdam

47. The Bagel Bakery

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (47)
The Bagel Bakery zit al sinds 1999 op de Schilderstraat, in het verlengde van de Witte de Withstraat. De naam zegt het al, maar hier verkopen ze heerlijke bagels met van alles erop en eraan.

Kies uit een naturel, mix, multigranen, glutenvrij of sesam bagel. Deze kun je vervolgens laten beleggen met allerlei soorten ei, zalm, kaas, tonijn salade en nog veel meer. Daarnaast zijn er vegan opties beschikbaar.

Naast bagels eet je hier croissantjes, pannenkoeken, burgers, mezze specials, soep en zoetigheden. Genoeg voor een lekkere lunch in Rotterdam!

Adres

Schilderstraat 57A, 3011 ER Rotterdam

48. Spirit

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (48)

Spirit is een hartstikke leuke vegetarische hotspot in Rotterdam. Voor wie nog niet bekend is met dit restaurant; ga zeker snel langs! Bij Spirit hebben ze een buffet met keuze uit 50 verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner, dranken en patisserie. Elke dag worden de gerechten vers klaargemaakt met biologische, vegetarische seizoensgebonden ingrediënten.

Het seizoensgebonden buffet bestaat uit allerlei lekkere salades, groentes, broodjes, soepen en nog veel meer! Je betaalt hier per gram; op die manier gaan ze food waste tegen.

Adres

Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam

49. Baek

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (49)

Lekkere tosti’s, soepen, uitsmijters, pancakes en meer. Bij Baek hebben ze allerlei lekkers voor de lunch. Hier kun je trouwens de burger proeven die in 2018 is uitgekozen tot lekkerste burger van onze stad!

Trek gekregen in een burger? Bij deze restaurants vind je de beste burgers in Rotterdam.

Adres

Blaak 329, 3011 GB Rotterdam

50. Dudok

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (50)

Voor de Rotterdammer een waar begrip, want de kans is groot dat je ooit wel eens binnen bent geweest bij Dudok.

Midden op de Meent vind je deze grote zaak waar er heel de dag door wat gebeurt. Ideaal als je wilt lunchen tussen al dat shoppen door, want voor de grote trek zit je hier goed: ga voor de rijk belegde sandwiches, uitsmijters of onze favoriete ‘Dudok 12-uurtje’ met desembrood, een kroket (ook vega!), soepje en eiersalade.

Adres

Meent 88, 3011 JP Rotterdam

51. Mr. NonNo

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (51)

Bij Mr. NonNo weet je zeker dat ze iets hebben voor iedereen. Hun menu bestaat uit veel verschillende soorten pancakes, toast, tosti’s, egg muffins en bowls… En allemaal lekker!

Wat ook super fijn is aan Mr. NonNo, is dat heel veel gerechten vegan zijn en de pancakes ook glutenvrij te bestellen zijn.

Adres

Middellandplein 18A, 3021 BT Rotterdam

Mariniersweg 64, 3011 NP Rotterdam

52. Yoghurt Barn

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (52)

Een hartige gezonde toast of een zoete guilty pleasure als lunch? Bij Yoghurt Barn heb je het allemaal.

Ga bijvoorbeeld voor de lunch deal, met daarin een medium yoghurt special, bananenbrood, kokosbrood of blueberry cake en een fruitsapje. Ook lekker is een Barn wrap: een bietenwrap met bio yoghurt spread, spinazie, avocado en pistache.

Adres

Oude Binnenweg 117 – 119, 3012 JC Rotterdam

53. Vascobelo

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (53)

Na meerdere succesvolle zaken in België, heeft Vascobelo ook een plekje gevonden in Rotterdam. Middenin het centrum, op de Lijnbaan, drink je Belgische koffie van goede kwaliteit en eet je sandwiches, salades, soepen, burgers of lekkere snacks om te delen.

Een lekker plekje voor een lunch break van het shoppen of als je een dagje buiten de deur wilt werken!

Adres

Lijnbaan 37-39, 3012 EK Rotterdam

54. Williams Canteen

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (54)
Bij Williams Canteen werken ze volgens een all day concept, wat betekent dat je hier naast voor het ontbijt, diner en drankjes ook gewoon voor de lunch aanschuift.

Het doel van Williams Canteen is om hun bezoekers kennis te laten maken met Nederlandse groentes en dan het liefst seizoensgebonden! De gerechten hier zijn creatief en verrassend, en natuurlijk vol smaak.

TIP:schuif een keer aan voor de bottomless brunch op zondag!

Adres

William Boothlaan 5A, 3012 VG Rotterdam

55. Pokébox

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (55)

We kennen waarschijnlijk allemaal de poké bowl wel: een traditioneel Hawaiiaanse gerecht dat bestaat uit rijst, je favoriete vis en verschillende soorten verse groentes.

Bij Poké Box kun je je eigen box samenstellen of kiezen uit een van de signature boxes!

Adres

Weena 689, 3013 AM Rotterdam

Posthoornstraat 9, 3011 WD Rotterdam

Geniet van jouw lekkere lunch in Rotterdam! Dat moet met bovenstaande lijst vast wel goed komen. Heb jij nog een goede tip voor leuke lunchplekken in Rotterdam? Deel het in de comments hieronder!

55 Plekken voor lunch in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5796

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.